Saltar al menú principal
Saltar al contenido

Exposicions

Miradas a otros museos

No es tracta d'una mostra itinerant, ni d'una nova selecció d'obres mestres, sinó que una peça de la BNE es converteixi en l'obra convidada de diferents museus, d'acord amb els interessos de cada institució. Aquestes peces singulars procedents de la BNE establiran un enriquidor diàleg amb les obres dels museus que les rebin. D'aquesta manera, obres emblemàtiques de la BNE de qualsevol tipus –manuscrits, impresos, dibuixos, gravats, mapes, fotografies– poden ajudar a explicar la iconografia d'un quadre, mostrar el dibuix preparatori per a una pintura, materialitzar el llibre que porta a la mà un personatge o contextualitzar amb el contingut d'una sala d'exposició permanent.

Les obres de la BNE visitaran els museus més importants de Madrid. Uns les rebran perquè el seu fons també procedeix de col·leccions reials –el Museo Nacional del Prado, el Museo Arqueológico Nacional, el Museo Nacional de Ciencias Naturales, el Palacio Real–, uns altres perquè són museus estatals – Museo Nacional del Romanticismo, Museo de América–, i d'altres per la magnitud i diversitat dels seus fons com el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, el Museo Thyssen Bornemisza o el Museo de la Real Academia de San Fernando.

Les peces de la BNE també visitaran, com a mínim, un museu de cada una de les comunitats autònomes que conformen el territori comú de l'Estat espanyol. Preferentment s'exposaran en museus de titularitat estatal, per a la qual cosa es té el suport de la Direcció General de Belles Arts i Béns Culturals del Ministerio de Cultura.

A cada una de les seus amfitriones sol·licitarem la col·locació d'un plafó divulgatiu de la història, els fons i els objectius de la BNE amb motiu del seu Tricentenari.

El comissari d'aquesta exposició és Juan Manuel Bonet, crític d'art, escriptor i exdirector del Museo de Arte Reina Sofía i de l'IVAM.
 

Informació d'interès

  • Dates

    abril: inauguració en museus de Madrid

     

    juny / novembre: inauguració en museus de les comunitats autònomes