Saltar al menú principal
Saltar al contenido

Jornadas de Puertas Abiertas

III Jornada de Puertas Abiertas

III Jornada de Puertas Abiertas

Amb l’esperit d’obrir la Biblioteca Nacional a tothom, per primera vegada en els seus més de tres segles d’història la Direcció de la Biblioteca va posar en marxa la celebració d’una Jornada de Portes Obertes. Aquestes Jornades, organitzades amb la intenció de facilitar a tots els ciutadans el coneixement de les col•leccions i serveis de la Biblioteca, se celebren dues vegades l’any, una a la primavera coincidint amb el Dia del Llibre, i l’altra a l’hivern, i des de la seva primera edició, el 23 d’abril del 2005, han tingut una gran afluència de públic. 

L’objectiu de les Jornades és el de donar a conèixer el funcionament diari de la Biblioteca i els seus espais, serveis i col•leccions. Amb aquesta finalitat s’organitzen grups de 25 persones, que guiats per personal de la institució, recorren les principals sales de consulta de fons, coneixen els dipòsits on s’emmagatzemen els llibres, se’ls informa dels serveis que proporciona la institució i se’ls explica la importància i la varietat de les col•leccions de la Biblioteca a través d’una selecció d’obres que són presentades pels bibliotecaris especialistes en aquests fons.

III Jornada de Puertas Abiertas

III Jornada de Puertas Abiertas

Fins ara s’han celebrat quatre Jornades de Portes Obertes durant els matins de dissabte, amb un horari de 9.00 a 14.00 hores. Cada visitant rep una entrada on s’indica l’hora prevista d’accés, per la qual cosa no és necessari fer reserva. 

La durada estimada de la visita en grup és d’uns 50 minuts, durant els quals es duu a terme un recorregut guiat per les Sales de Lectura de la Biblioteca, el Dipòsit General i la Sala del Patronat i la Sala de Belles Arts, en les quals s’hi poden contemplar alguns dels tresors bibliogràfics del nostre Patrimoni Nacional.