Saltar al menú principal
Saltar al contenido

Accés al Catàleg Bibliogràfic

Conté en un únic catàleg les referències bibliogràfiques de llibres moderns publicats a partir de 1831, llibres antics, fullets i fulls impresos fins al 1830, manuscrits, revistes i diaris, gravats, dibuixos i fotografies, mapes i plànols, enregistraments de vídeo, partitures i enregistraments sonors. Si voleu conèixer el seu contingut actual, consulteu la informació sobre l’estat del catàleg


En l’actualitat no totes les obres existents a la Biblioteca Nacional són accessibles a través del seu Catàleg Automatitzat. Si no localitzeu el document que us interessa, adreceu-vos a: correu.

Consulta:

La consulta al catàleg es pot fer a través dels formularis següents:

L’opció de cerca alfabètica permet consultar per nom d’autor, matèries, títol i nom de sèrie. Aquest tipus de cerca proporciona un llistat amb el resultat ordenat a partir del terme consultat, que al seu torn enllaça amb els registres bibliogràfics. 

En consultar el Catàleg es pot accedir als fons digitalitzats de la Biblioteca Nacional. Per accedir-hi s’han de seguir els enllaços que es poden trobar a la visualització detallada dels registres. La major part d’aquestes imatges digitals també estan accessibles a les diverses col•leccions digitals.

Baixada de registres:

El Catàleg permet dur a terme la baixada de registres bibliogràfics. Per baixar-los, s’han de seleccionar els registres que es volen obtenir clicant en el botó “Guardar” que hi apareix (tant en el llistat de resultats com en el propi registre). A continuació s’ha d’entrar a l’opció “Guardats” que hi ha a la part superior de la pantalla i allà s’hi troben els registres seleccionats. La baixada de registres es pot dur a terme tant per correu electrònic, escrivint-ne l’adreça, com creant un arxiu que es pot guardar en el propi ordinador.
També existeix la possibilitat de baixar registres utilitzant el client z39.50 que ofereix el sistema. A través d’aquest client podeu seleccionar les biblioteques de les quals voleu baixar registres, entre les quals s’inclou la pròpia Biblioteca Nacional. A continuació, feu la cerca que vulgueu i recupereu els registres que més us interessin.

Catàleg bibliogràfic