Saltar al menú principal
Saltar al contenido

datos.bne.es 2.0

La nova versió del portal de dades incorpora bastants novetats i millores respecte a la seva predecessora:

  • Sobre la base de les mateixes dades, actualitzades a 2014, s'ha construït una interfície visual, amb un cercador, que persegueix explotar les relacions de les dades i experimentar amb noves maneres de presentació de dades bibliogràfiques per a l'usuari final, inclòs l'enriquiment amb dades de fonts externes. No obstant això, es mantenen les característiques anteriors d'accés mitjançant Sparql per a desenvolupadors i experts, i les baixades totals de les dades.
  • S'ha ampliat el rang i el nombre de registres bibliogràfics i d'autoritat, de manera que aquesta versió cobreix pràcticament tots els materials de la Biblioteca, inclosos llibres antics i moderns, manuscrits, música escrita i gravada, videoenregistraments, fotografies, dibuixos i mapes.
  • S'hi han inclòs els enllaços a exemplars digitalitzats en la Biblioteca Digital Hispànica, de manera que es dóna a accés des del portal als fons digitals de la Biblioteca.
  • Per a desenvolupadors i experts, les dades es troben descrites mitjançant una ontologia pròpia de BNE, que reutilitza propietats de diferents vocabularis.