Saltar al menú principal
Saltar al contenido

RSS

Què és un RSS?

Un RSS (acrònim de Sindicació Realment Simple, Really Simple Syndication, en anglès) és un document escrit en XML, dissenyat per a la distribució ràpida de les notícies d'una pàgines web.

Els arxius RSS, també coneguts com feeds RSS contenen una llista de notícies a tall de resum del contingut publicat a la pàgina web a què fan referència. Cada element de la llista consta del titular de la notícia, un petit resum i un enllaç a la notícia sencera.

Llegint els fitxers RSS d'un lloc web és possible saber si aquest lloc s'ha actualitzat i quines són les notícies noves que s'han agregat sense necessitat d'accedir-hi.

Com accedir als RSS

Subscriviu-vos al butlletí de notícies de la Biblioteca Nacional d'Espanya.

Gràcies a la tecnologia RSS, la Biblioteca Nacional d'Espanya proporciona un servei de tramesa automatitzada de titulars de continguts afegits al web.

Per utilitzar el servei RSS, és necessari instal·lar un programa anomenat lector o agregador. Copieu l'adreça de la secció de què voleu rebre els titulars i seguiu les instruccions del lector RSS.

Hi ha diversos lectors que permeten agrupar informació de diferents webs en una única pàgina, entre d'altres: Freedreader, RSS Reader, Sharp Reader o Feed Demon.