Saltar al menú principal
Saltar al contenido

Accessibilitat

Nota preliminar

La pàgina web de la Biblioteca Nacional  s'ha realitzat utilitzant HTML i fulls d'estil. El llenguatge de presentació utilitzat és el resultat de la transformació dels documents originals construïts de manera estructurada utilitzant l'XML.

Aquesta pàgina  segueix les recomanacions d'accessibilitat WAI (Web Accessibility Initiative o Iniciativa d'accessibilitat web) del consorci Web (W3C). Dels nivells proposats per la WAI, el nivell de compliment en la pàgina web  varia des de l'1 a totes les pàgines, fins el 2 a moltes d'elles, depenent de les necessitats funcionals de les diferents seccions. Aquest portal està optimitzat per als navegadors MS Internet Explorer 7.0, Netscape 6.0 i Mozilla Firefox 3 o versions superiors. La resolució mínima recomanada és de 1024.

Per a la correcta visualització de totes la pàgines és necessari poder executar Javascript. Algunes de les seccions del portal necessiten, per a un correcte funcionament, que el navegador estigui configurat per admetre galetes, com per exemple el manteniment de la sessió d'usuari un cop us heu identificat al Portal.

Les característiques descrites es refereixen només a les pàgines que es troben sota el domini bne.es, excloent-hi les pàgines a les què porten els enllaços externs i els continguts que s'inclouen en aquest portal però que provenen d'altres serveis.
Aquest lloc utilitza el gestor de continguts basat en política de codi obert OpenCMS i ha estat dissenyat per a ser totalment accessible i usable, d'acord amb les Web Content Accessibility Guidelines (WCAG v1.0). Si trobeu res relatiu a l'accessibilitat o a la validació que no estigui d'acord amb l'estàndard en aquest lloc web, si us plau, poseu-vos en contacte amb l'Administració del web.

Tecles d'accés disponibles

Les tecles d'accés són un dispositiu de navegació que us permeten navegar per aquest lloc web utilitzant el vostre teclat. Aquest lloc utilitza una configuració que s'apropa en detall a la majoria de les recomanacions internacionals sobre tecles d'accés. Cada accés està associat a una lletra. A continuació, us n'oferim la relació:

Menú principal

Inici (Tecla I)

La BNE (Tecla B)

Col·leccions  (Tecla O)

Serveis (Tecla S)

Activitats  (Tecla A)

Catàlegs  (Tecla C)

Comunitat BNE (Tecla M)

 

Navegació recursiva

Sede electrónica (Tecla E)

Mapa (Tecla M)

Catálogo (Tecla C)

Prensa (Tecla P)

Contactar (Tecla T)

 

Ús de les tecles d'accés en diferents navegadors web

Internet Explorer 5+ (Windows)
Premeu la tecla Alt, polseu la lletra de la tecla d'accés associada, deixeu anar ambdues tecles i premeu ENTER.

Internet Explorer 4 (Windows)
Premeu la tecla Alt i polseu la lletra de la tecla d'accés associada.

Internet Explorer 5+ (Mac)
Premeu la tecla Ctrl i polseu la lletra de la tecla d'accés associada.

Internet Explorer 4.5 (Mac)
No suporta tecles d'accés, si us plau utilitzeu un altre navegador.

Mozilla Firefox i Netscape 7 + (Windows)
Premeu la tecla Alt i pressioneu la lletra de la tecla d'accés associada.

Mozilla Firefox i Netscape 7 + (Mac OS X)
Premeu la tecla Ctrl i pressioneu la lletra de la tecla d'accés associada.

Safari i Omniweb (Mac OS X)
Premeu la tecla Ctrl i pressioneu la lletra de la tecla d'accés associada.

Konqueror (Linux)
Premeu i deixeu anar la tecla Ctrl i després pressioneu la lletra de la tecla d'accés associada.

Netscape 6 i anteriors (totes les plataformes)
No suporta tecles d'accés, si us plau utilitzeu un altre navegador.

 

Declaració d'Accessibilitat

L'equip de desenvolupament d'aquest portal s'ha compromès a utilitzar el seus coneixements i la comprensió de les formes en què diferents persones poden accedir a Internet, per tal de desenvolupar un lloc web clar i simple per a què tothom el pugui utilitzar.

 

Validació

Hem utilitzat XHTML 1.0 i CSS d'acord amb les especificacions corresponents, segons l'indicat pel W3C perquè creiem que la usabilitat i l'accessibilitat han de tenir una fundació sòlida. Si qualsevol element d'aquest lloc web no es valida correctament, si us plau poseu-vos en contacte amb l'Administració del lloc.

També ens hem esforçat per assolir un nivell d'accessibilitat AA d'acord amb la versió 1.0 del WCAG. No obstant això, som conscients que una part dels punts de comprovació del WCAG són subjectius i, encara que estem segurs que els hem acomplert honestament, pot haver-hi casos en què es pugui fer una altra interpretació.