Petició anticipada de documents

Email
salon.general@bne.es
Telèfon
+34 91 580 78 37
Informació addicional

Es permet reservar fins a un màxim de 10 volums per usuari per a una data determinada. Es podrà prolongar la consulta un màxim de quinze dies a partir de la data que indiqui l'usuari com a consulta.

Les peticions es poden sol·licitar d'un dia per a un altre sempre que es realitzin el dia anterior fins a les 18:00 h. de dilluns a divendres

La petició anticipada de fons en línia és un còmode i ràpid procediment que permet als usuaris reservar des d'Internet els documents que necessiten consultar abans de venir a la Biblioteca, seleccionant el dia en què van a realitzar la consulta dels mateixos i evitant els temps d'espera en la sol·licitud de les seves consultes en estar disponibles ja a la seva arribada a la BNE.

Amb aquest servei es permet reservar fins a un màxim de 10 volums per usuari per a una data determinada. Es podrà perllongar la consulta dels volums sol·licitats per un màxim de quinze dies a partir de la data que l'usuari tingui designada com a consulta.

Les peticions anticipades de fons es poden sol·licitar d'un dia per a un altre sempre que es realitzin el dia anterior fins a les 18:00 h. de dilluns a divendres. La sala dipositària del fons sol·licitat confirmarà la viabilitat de consulta dels documents. Existeix també la possibilitat d'indicar si el fons d'Alcalá d'Henares es desitja consultar en aquesta seu al camp "Comentaris".

 

Quins fons es poden sol·licitar?

Per aquest sistema es poden sol·licitar la pràctica totalitat dels fons de la BNE reflectits al catàleg web de la mateixa. Els documents exclosos de sol·licitud mitjançant petició anticipada són els exemplars en els registres bibliogràfics dels quals del catàleg, dins de l'apartat Tipus de material, s'indica Obra de referència o Exemplar prestable o de consulta del SDB, ja que estan disponibles en lliure accés a la Sala que apareix en Localització.

En el cas que la signatura sol·licitada no estigui disponible, una vegada rebuda la sol·licitud per part de la sala dipositària del fons es tractarà d'oferir una altra signatura de la mateixa obra, sempre que sigui possible.

A la Sala Goya no és possible realitzar petició anticipada dels següents tipus de documents: dibuixos, gravats, fotografies, ephemera, mapes i plànols. Aquestes obres se serviran mitjançant petició directa a la Sala.

A la Sala de Premsa i Revistes Larra les obres microfilmades o digitalitzades estan excloses de la petició anticipada. Aquestes obres se serviran mitjançant petició directa a la Sala.

 

Com sol·licitar una petició anticipada de documents?

Per utilitzar aquest servei d'és necessari disposar de carnet de la BNE.

La forma més ràpida i aconsellable per accedir a aquest servei és des del propi catàleg en línia de la Biblioteca.

Una vegada localitzat el document que desitja consultar al catàleg, per realitzar la petició es punxa a l'enllaç situat a l'esquerra de la pantalla “Petició anticipada de documents”. S'obrirà un formulari, que ja inclou les dades de l'obra seleccionada i en què s'han d'emplenar les restants dades sol·licitades així com qualsevol informació que es desitgi fer arribar a la sala en el camp Comentaris. El sistema enviarà una confirmació de recepció de la petició.

Una vegada que la petició hagi estat estudiada, la sala dipositària del fons enviarà un correu a l'interessat confirmant que s'ha iniciat la tramitació de la seva petició. En aquest s'indicaran les signaturas i dates en les quals els exemplars que ha sol·licitat estaran disponibles.