Descàrrega de fitxers

La Biblioteca ofereix la versió íntegra del seu catàleg automatitzat en fitxers comprimits creats a partir dels diferents formats bibliogràfics i registres d'autoritat.

De cadascun dels formats bibliogràfics i d'autoritat s'inclouen dos fitxers comprimits, un amb el conjunt dels registres bibliogràfics o d'autoritat en .xml i un altre, amb el mateix contingut, en .mrc (ISO 2709: format d'intercanvi i integració d'informació bibliogràfica en entorns automatitzats).

El contingut de tots els fitxers s'actualitza a primers del mes en curs.

Les dades del Catàleg es troben baix la llicencia CC0, per la qual cosa el seu ús és gratuït i no requereix autorització prèvia. En qualsevol cas, la Biblioteca agrairà l'esment de l'origen dels registres.

En el marc de BNElab i l'estratègia d'impuls a la reutilització de recursos digitals de la BNE, totes les dades que produeix la institució s'han segmentat i convertit a altres formats oberts i reutilitzables (csv, json, txt, ods) i s'han descrit i publicat en datos.gob.es, la plataforma que ofereix el Catàleg Nacional de Dades Obertes. S'inclouen dades bibliogràfiques i d'autoritats, i uns altres com a vocabularis, directoris o metadades de col·leccions digitals. Més informació en BNElab. Accés als conjunts de dades de la BNE en datos.gob.es

Autoritats

 

Autoritats en SKOS

Autoritats en RDF

Bibliogràfics en RDF

Bibliogràfics