Esdeveniments destacats

Les col·leccions d'esdeveniment recullen una selecció de llocs web sobre esdeveniments d'especial rellevància per a la societat espanyola.

  • Especial rellevància pel seu valor cultural, científic, artístic, social i polític per a la societat espanyola d'avui i del futur.
  • Transcendència per a la recerca futura sobre la història, la societat i la cultura espanyoles.
  • Gran repercussió pública i impacte social.

Les recol·leccions d'esdeveniment poden ser també col·laboratives. La Biblioteca Nacional participa en recol·leccions col·laboratives organitzades per l'IIPC (International Internet Preservation Consortium) o algun dels seus membres, amb motiu d'esdeveniments d'interès internacional, per exemple, la guerra d'Ucraïna, la pandèmia de la Covid-19 o la crisi humanitària de refugiats.

 

Llocs web arxivats 

 

Pandèmia del Coronavirus

Descripció: Amb diferència l'esdeveniment destacat més llarg de tots, aquesta col·lecció col·laborativa amb la participació de totes les comunitats autònomes conté una vasta selecció de premsa digital des dels inicis del confinament i la declaració de pandèmia per l'Organització Mundial de la Salut, passant pels perfils en xarxes socials d'organismes administratius, personatges públics, així com pàgines sorgides d'una manera més espontània, com a iniciatives ciutadanes i veïnals, activitats per fer en família, mems, la legislació publicada en el BOE, les campanyes publicitàries com #QuédateEnCasa o #EsteVirusLoParamosUnidos i les campanyes de vacunació.  

Període de recol·lecció: 10/03/2020 - 28/12/2022

Llocs web guardats

Atemptats terroristes a Catalunya (2017)

Descripció: Col·lecció sobre els atemptats terroristes del 17 d'agost de 2017 a Catalunya, les declaracions dels governs i cases reals de tot el món, entitats religioses i associacions, la reacció en xarxes socials i abundant material audiovisual relacionat amb aquest tràgic esdeveniment.

Període de recol·lecció: 18/08/2017 - 20/08/2018

Llocs web guardats

Desarmament d'ETA

Descripció: Col·lecció que recull un grup de llocs web amb informació sobre la banda terrorista ETA i el seu desarmament.

Període de recol·lecció: 17/03/2017 - 29/05/2018

Llocs web guardats

IV Centenari de la mort de Miguel de Cervantes

Descripció: Col·lecció sobre la figura de Miguel de Cervantes Saavedra creada al fil de la celebració de l'IV centenari de la mort de l'escriptor.

Període de recol·lecció: : 29/09/2016 - 08/06/2017

Llocs web guardats

Consulta catalana del 9 de novembre de 2014

Descripció: Col·lecció de llocs web escollits per cobrir la repercussió de la consulta realitzada el 9 de novembre de 2014 a Catalunya. Recol·lectades a través d'Internet Arxivi, s'introdueixen de manera massiva per possibilitar la seva cerca a través de la web.

Període de recol·lecció: 01/10/2014 - 17/11/2014

Llocs web guardats

Abdicació de Juan Carlos I i coronació de Felipe VI

Descripció: Col·lecció creada per cobrir l'abdicació de Juan Carlos I i la proclamació de Felipe VI com a Rei d'Espanya el 19 de juny de 2014. Llavors recol·lectades a través d'Internet Arxivi, es carreguen de manera massiva per possibilitar la seva recuperació a través de la web.

Període de recol·lecció: 03/06/2014 - 18/06/2014

Llocs web guardats

Defunció d'Adolfo Suárez

Descripció: Col·lecció de llocs web escollits per cobrir la repercussió nacional i internacional de la defunció d'Adolfo Suárez el 23 de març de 2014. Aquestes llavors van ser recol·lectades a través d'Internet Arxivi i s'inclouen de manera massiva per possibilitar la seva recuperació per la web.

Període de recol·lecció: 24/03/2014 - 08/04/2014

Llocs web guardats